ערב הפתיחה של שבוע האוכל הטורקי, הנחגג מדי שנה בנציגויות ברחבי העולם, התקיים בבית השגריר הטורקי בכפר שמריהו. הפעם התמקד שבוע האוכל במטבח של מחוז האטאי (Hatay) בדרום מזרח טורקיה, כמחווה למחוז שנפגע מרעש האדמה האחרון. לצורך הפקת הארוחה, הגיעה מאיסטנבול השפית Gamze Haksoz, בת מחוז האטאי, שהרכיבה תפריט מסעיר של מנות מקומיות מתוך מגוון של 650 מנות המרכיבות את הגסטרונומיה של האטאי. לשפית הצעירה והמוכשרת מסעדת קבבים מצליחה באיסטנבול. אם אתם מזדמנים לעיר הגדולה, רשמו לפניכם: Papatyadurum. המנות שנבחרו התבססו על מאפייני המטבח הים תיכוני: ירקות טריים, שמן זית איכותי, קטניות ודגנים. זהו המטבח הטורקי הנצחי ובר הקיימא, עם המרכיבים המקומיים וטכניקות הבישול מסורתיות.
בין המנות שעלו על השולחן בערב הפתיחה: קישואים ממולאים בשר ועשבי תיבול, חצילים ביוגורט, סלט תורכי, פלפלים חריפים ברוטב עגבניות כופתאות בורגול וסולת בתרד, טפסי-קבב מסורתי אפוי בתנור, פרגיות במרינדה וקינוחים מיוחדים כמו קונפיטורת אגוזי מלך וריבועי דלעת בטחינה.
Facebook Comments