איך לשרוד טיסה ארוכה?
טיסה ארוכה זה לא כייף גדול. לא נעים להיתקע במטוס לכל כך הרבה שעות. להבדיל מנסיעה במכונית, שבה אפשר לעצור כדי לחלץ עצמות, לעצור בתחנת דלק לקפה וחטיף או לסתם השלמות ששכחתי למסע – כאן האפשרויות מצומצמות עד אפסיות.
בעקבות כמה וכמה טיסות ארוכות לארה"ב, התגבשה בי התובנה שהשד אינו נורא כל כך ואם נערכים נכון, ניתן לצלוח את הכליאה במתקן. כל הטיפים והטריקים לאיך לשרוד טיסה ארוכה – להלן
שיהיה לכם חם, חמים ונעים:
יש שלב, בגובה 30 אלף רגל, כשהטמפרטורה בחוץ היא מינוס 60, ומערכת מיזוג האוויר של המטוס מכוונת ל-17 צלסיוס (ההסבר הרשמי של חברות התעופה – כדי לנטרל ריחות), השהות בתוך המטוס יכולה להיות מצב מאמלל מאוד אם לא נערכים נכון. הפתרון הוא להתלבש בשכבות: חולצת טריקו קצרה או ארוכה, קרדיגן, או סוויטשירט פוטר או פליז עם רוכסן, שניתן גם להסיר בקלות. זה נוח גם במהלך הבידוק הביטחוני וגם מאפשר גמישות לשיטת הבצל.
אני מצטיידת גם בצעיף צמר או בכרבולית דקה. שניהם נכללים בפק"ל תיק עלייה למטוס.
שיהיה נוח
מכירים את הנשים האלה שמסתובבות בשדה התעופה כאילו הן בדרך לנשף או מסיבה? איפור מלא, ג'ינס צמוד, עקבי סטילטו ותיקון ערב שיקי. לעומתן אני נראית מוזנחת ועייפה כמו מישהי שהרגע נשלפה מהמיטה – מה שלא רחוק מן האמת בטיסות בוקר מוקדמות.
איך הן עושות את זה?? לוחשת לי הקנאה, המתעשתת מיד: "מי לעזאזל מכיר אותי כאן?" אני אסתובב בשדה התעופה גם בפיג'מה ובלבד שיהיה לי נוח!
אבל אתם מכירים אותי… לא אצא בפיג'מה מהבית. יש מספיק מכנסיים בגימור גומי, ייצוגיות ומכבדות שנותנות את אפקט הפיג'מה. זה יכול להיות מכנס יוגה, או מכנס טרנינג ייצוגי או כל מכנס אחר שתמצאו שנראה כמו בגד אך יכול להתחפש לפיג'מה ויאפשר התחפרות נוחה לתנומה במושב.
טיסה ארוכה – קרם לחות ובקבוק מים
האוויר היבש במטוס לא נעים לעור הפנים. אני מצטיידת בקופסה הכחולה הקטנה של קרם ניבאה. זהו קרם ותיק ומצוין שמשמש אותי לכל מטרה: מזין את הפנים היבשות, מצוין כקרם ידיים וגם מרגיע במקרה של עקיצות או כוויות.
גם שתייה מרובה היא אמצעי התגוננות טוב מפני היובש, ולצורך כך מומלץ לעלות לטיסה עם בקבוק מים או מימייה אישית שניתנת למילוי. תמיד טוב שיהיה בהישג יד לאורך טיסה ארוכה.
אלכוג'ל
זה לא סוד שמטוסים הינם צלחת פטרי מעופפת. רק מלחשוב על אותו אוויר נשום שאין לי ברירה אלא לנשום אותו שוב ושוב, אני מתחילה לפתח היפוכונדרייה קלה. בכל הנוגע לנטילת ידיים, בלי לקום אל השירותים (מרבץ החיידקים הרשמי של המטוס), אני עולה לטיסה עם בקבוקון אלכוג'ל שהציל אותי באינספור מצבים.
מוצרי היגיינה בטיסה ארוכה
מברשת שיניים ומשחה להתרעננות והרגשה נעימה, כאילו קמתי ליום חדש: אם מצליחים להשיג מארז מיני – מה טוב. לא פחות חשוב: פאד תחתונית. מייתר את החלפת התחתונים ומצוין להחלפה בין טיסה לטיסה בשדות התעופה השונים.
מוצרי איפור
פעם אחת, כשהמזוודות שלי לא הגיעו ותיק היד שלי לא הכיל דבר מלבד ארנק ודרכון, נאלצתי לקום בבוקר ולצאת אל העולם ללא אייליינר, סומק, שפתון ומברשת שיער. מאז החלטתי ששנית לא אפול, ונרתיק קטן עם כמה מוצרי איפור בסיסיים לא יפילו לי את הכתף.
משקפיים ועדשות מגע
אני מרכיבה משקפיים, וזוג משקפיים נוסף הן חובה. אם אתם מרכיבים עדשות מגע, מומלץ לעלות לטיסה בלי. רצוי שתיק היד יכלול משקפי קריאה למי שצריך וחובה-חובה – משקפי שמש, במיוחד אם הן אופטיות – את זה אי אפשר להשלים בקלות בחו"ל..
טיסה ארוכה – שינה במטוס
נקודה רגישה וכואבת לרבים מאיתנו. שינה במטוס?! חלום רחוק. לא מעט טיסות העברתי בהתבוננות עצבנית על אנשים ישנים וחששתי מכל אמצעי מלאכותי שבנטילה דרך הפה… אני עולה לטיסה ארוכה עם רסקיו, רגיעון של הדס וכדורים טבעיים לשינה – למקרה ש… לא מתכוונת לצאת מדעתי 12 שעות. על איך להירדם בטיסה ללא כדורי שינה ניתן לקרוא כאן.
בגדי החלפה
למרות הנדסת האנוש המתקדמת של ארוחות הליליפוט במטוס, המגש הנשלף הוא לא המצאת המאה וכבר היו דברים מעולם שספלון הקפה נשפך עליי, או שהדיילת המסכנה פיקששה. בדיוק, ולא רק בשביל המצבים האלה, כולל תיק ההישרדות שלי חליפת בגדים נוספת. במקביל, ה-outpit שלי לטיסה ארוכה כולל 50 גוונים של שחור, כי מה לעשות, על שחור לא רואים!
חמצן דיגיטלי
חמצן דיגיטלי ו/או מטען נייד ושאר אלקטרוניקה: אמנם שדות התעופה הלכו רבות לקראתנו, צרכני סלולאר מכורים שכמותנו, וסיפקו לנו אזורים שלמים של עמדות הטענה, אבל למה לסמוך רק על זה? הביקוש תמיד עולה על ההיצע. המטען הנייד חשוב במיוחד בחניית ביניים ארוכה שמאפשרת יציאה לעיר הקרובה. לא פחות חשוב: כבל הטענה ואביזר מתאם לשקעים.
נשנושים
טיסה בינלאומית ארוכה – פירושה לא רק פרידה מיקירנו שבבית – אלא גם מהנגישות למקרר ולמזווה. מבחינתי בכל אופן, זה מטריד משהו. בדיוק כמו שבבית לא אוכלים רק בגלל שרעבים, אלא כי סתם בא לנשנש משהו – על אחת כמה וכמה בטיסה ובשהות ארוכה מאוד בדרכים. לכל המקרים האלה אני מצטיידת במסטיק, חטיפי אנרגיה, פיצוחים ופירות יבשים.
שעון יד
הצצה תכופה בטלפון רק כדי להציץ ולראות מה השעה כרוכה בטרחה מסוימת וגם מרוקנת את הסוללה. כאן חוזר לשימוש שעון היד הישן והטוב שעושה עבודה מצוינת על המטוס. הצצה קלה ודי. מלבד זאת, אני נוהגת להשאיר על שעון היד את השעה המקורית שבבית, כיוון שהנייד ממילא מתעדכן אוטומטית בזמן המקומי. קחו לכם שעון יד!
Facebook Comments