בעקבות הסצינה הקולינארית בשושן הבירה


בעקבות הסצינה הקולינארית בשושן הבירה

משהו טוב קורה לאחרונה ברובע חרבונא שבשושן והוא זוכה בימים אלה לתחייה מחודשת עם הקמתן של שתי מסעדות קונספט חדשות: ״מסעדת כוש״ בעיצוב אוריינטלי של השף בגתן האגגי ו״מסעדת אחשדרפנים״ של השף זוכה מאסטר שושן, ויזתא. בעוד כוש משחזרת את חוויית משתה אחשוורוש ומציעה תפריט בשרים של אכול כפי יכולתך ושתה עד דלא ידע, ״מסעדת אחשדרפנים״ מבססת תפריט על טהרת הטבעונות ולכן גם העיצוב שלה אקולוגי (קירות בוץ וגג קש).

מסעדת כוש
מסעדת אחשדרפנים
השף בגתן האגגי

השף בגתן, שגם מתהדר בשני כוכבי שושן, כלל בתפריט של כוש גם את מנת הדגל המפורסמת שלו: דואט טלה וצבי בנוסח פרס ומדי. כל המנות מלוות בשיכר סריסים כיד המלך.

באחשדרפנים הטבעונית מתחילים במשקה אסתרולינה ומיד אחר כך מוגש מבחר אנטי-פרסי בהתאם למצאי בעונה. בעיקריות תמצאו נזיד עדשים ואפונים אה לה-ושתי לצד מיקס עלעלי מיקרו-כוש ולקינוח – תופיני מלכת אסתר. בעוד השף בגתן מבטיח אירוח כיד המלך, השף ויזתא מסתפק בעד חצי המלכות וטוען שלא תצאו רעבים.

בראשית השבוע החולף יצאתי לבדוק את השתיים; קשה לפספס את כוש שהתמקמה במרכז רובע חרבונא, בכיכר תרשיש. זוהי מסעדה שאמורה לשדר יוקרה וסטייל, הושקעו בה מיליוני שושים וחשוב להם שתבינו את זה כבר מהרגע הראשון; נער משירות הוואלה נטל את כרכרתי והובילה אחר כבוד לחניה תוך שהוא מבטיח להרוות ולהאביס גם את כרשנא סוסי הנאמן.

לעת ערב, עשרות לפידים דולקים מקיפים את מבנה הארמון המשוחזר. גם בעיצוב הפנים לא חסכו כאן: הכיסאות מרופדים בחוּר כַּרְפַּס וּתְכֵלֶת והם מתכתבים עם אזורי מרבץ המזרנים הרכים, העטורים  בְּחַבְלֵי-בוּץ וְאַרְגָּמָן. המסעדה כוללת גם חדרי מנוחה פרטיים עם מִטּוֹת זָהָב וָכֶסֶף, המונחות עַל רִצְפַת בַּהַט-וָשֵׁשׁ.

מיטות זהב וכסף
כרפס ותכלת, בוץ וארגמן

לראשונות הוגשו לי  אוזני המן על הגריל ברוטב בר-בי-כְּיוּש, כנפיים בנוסח מהומן ודג תרש מעולה. הרוטב של אוזני ההמן היה שמנוני וסתמי, ואילו כנפי העוף ניצלו יתר על המידה, קיבלו מרקם יבשושי שגם הרוטב בנוסח מהומן לא חיפה עליהם. החלקתי את שתי הראשונות הגרועות עם שיכר הסריסים וחיכיתי למנת הדגל, מנת הגורמה של המסעדה, דואט טלה וצבי בנוסח פרס ומדי. אישית איני חובב גדול של דואטים ולא של בשר צבי, אך השף בגתן יודע על מה הוא מבשל. הבשרים במידת מדיום רייר ניצלו כהלכה בקדרה מיוחדת על אש מדורה חיה, והרטוב הקטיפתי שליווה אותם היה מושלם. לקינוח הוגשה מנת נשיקות ושתי במעטפת עלים.

כנפיים בנוסח מהומן
דואט טלה ובצי
דג תרש
נשיקות ושתי

יומיים אחר כך ביקרתי באחשדרפנים. היא ממוקמת בפאתי הרובע, באזור הגובל ביער. לא ויתרו לי בכניסה על משקה האסתרולינה המעוטר במרורים, אך מיד אחר כך הגישו לי את שיפודי האנטי-פרסי להפגת הטעמים. האנטי-פרסי הזה היה רחוק מלהלהיב ולכן ניגשתי לעיקרית – נזיד עדשים ואפונים. מה אומר לכם? גם כאן אכזבה: העדשים לא בושלו עד מידת הריכוך הרצויה ופגמו במרקם הנזידי של התבשיל. מזל שלקינוח אכלתי את תופיני מלכת אסתר, עם רגלי השוקולד האלוהיות שלה.

משקה אסתרולינה
שיפודי אנטי-פרסי
נזיד עדשים ואפונים
תופיני מלכת אסתר

כיוון שנותרתי רעב אז קניתי בדוכן אוכל הרחוב הקרוב אוזן המן אקסטרה לארג' שהספיקה לסתום אותי עד הערב.

לשירותכם  תמיד,

פורתא בן אריסי,

כתב "שושן היום"

השף האיטלקי אלפרדו לינגוויני ממסעדת רטאטוי על מסעדות מקומיות בשושן

אני אוהב מאוד לנסוע לשושן לטיולי אוכל. עיר שבה התקיים משתה של 180 יום רצופים כבר בהיסטוריה העתיקה לא יכול לאכזב בתחום הקולינארי. רוב התיירים מתמקדים בדוכנים הרבים של מאכלי פרג שפזורים בעיר, אבל אני אוהב להתרחק בדרך כלל מהמסעדות שמיועדות לתיירים ומעדיף ללכת למסעדות המקומיות. בשביל למצוא מסעדות כאלו תצטרכו להתרחק מעט משער המלך וללכת לסמטאות הצדדיות. הדרך הטובה ביותר להגיע למסעדה כזו היא למצוא את אחד מהאחדרשתנים הרבים שמסתובבים בעיר ולבקש מהם לקחת אתכם למסעדה כזו.

קחו בחשבון שהמטבח המקומי של אנשי שושן הוא בעל טעמים חזקים מאוד ולכן ייתכן שהאוכל לא יהיה מתאים לכל אחד, אבל החוויה היא חזקה מאוד. אני ממליץ מאוד להזמין במסעדות מנת פרשנדתא שנקראת על שמו של אחד מהבנים של המן. המנה המצוינת כוללת חלקי בקר פנימיים עשויים בבישול ארוך עם תבלינים מקומיים כמו כַּרְשְׁנָא שֵׁתָר אַדְמָתָא תַרְשִׁישׁ מֶרֶס מַרְסְנָא ומְמוּכָן (כמובן עם תוספת של קצת פרג). לקינוח כמובן כדאי לבקש אוזן המן אבל אני מציע לבקש מהמארח שלכם אוזן המן מיוחדת עם מילוי מלוח במקום המילוי המתוק. הגרסה הזו של הקינוח מצליחה מאוד בשנים האחרונות בסצנה הקולינארית של שושן.

לא רק על האוכל לבדו - מה עוד עושים בשושן

שושן היא יעד חם ומפתיע וכדי לקדם את נסיעות הישראלים אליו, בחרה לשכת התיירות מספר בלוגרים של טיולים כדי להראות להם את מנעמי העיר ואת שכיות החמדה שלה. קראו כאן הכל על שושן.

על החיים הטובים של העשירון העליון בשושן – בלוג רואה עולם

אטרקציות מרכזיות בשושן – בלוג עד הטיול הבא

שושן עם ילדים – הבלוג חו"ל עם ילדים

שושן האלטרנטיבית – בלוג אלטר-נע-טיבה

שושן עם מתבגרים – בלוג חלומת באופק

רילוקיישן בשושן – בלוג משפחה במסע

גילויים מפתיעים על שושן – בלוג חמושה בעדשה

חיי לילה בשושן – בלוג check in /out

 שביל טבע סובב שושן – בלוג יצאתי מביתי למסעותיי

תגובות בעולם: מה אומרים ח'מנאי וטראמפ על הביקור בשושן – בלוג מסביב לעולם

להתראות בשושן

Facebook Comments


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

2 מחשבות על “בעקבות הסצינה הקולינארית בשושן הבירה