השף בגתן, שגם מתהדר בשני כוכבי שושן, כלל בתפריט של כוש גם את מנת הדגל המפורסמת שלו: דואט טלה וצבי בנוסח פרס ומדי. כל המנות מלוות בשיכר סריסים כיד המלך.
באחשדרפנים הטבעונית מתחילים במשקה אסתרולינה ומיד אחר כך מוגש מבחר אנטי-פרסי בהתאם למצאי בעונה. בעיקריות תמצאו נזיד עדשים ואפונים אה לה-ושתי לצד מיקס עלעלי מיקרו-כוש ולקינוח – תופיני מלכת אסתר. בעוד השף בגתן מבטיח אירוח כיד המלך, השף ויזתא מסתפק בעד חצי המלכות וטוען שלא תצאו רעבים.
בראשית השבוע החולף יצאתי לבדוק את השתיים; קשה לפספס את כוש שהתמקמה במרכז רובע חרבונא, בכיכר תרשיש. זוהי מסעדה שאמורה לשדר יוקרה וסטייל, הושקעו בה מיליוני שושים וחשוב להם שתבינו את זה כבר מהרגע הראשון; נער משירות הוואלה נטל את כרכרתי והובילה אחר כבוד לחניה תוך שהוא מבטיח להרוות ולהאביס גם את כרשנא סוסי הנאמן.
לעת ערב, עשרות לפידים דולקים מקיפים את מבנה הארמון המשוחזר. גם בעיצוב הפנים לא חסכו כאן: הכיסאות מרופדים בחוּר כַּרְפַּס וּתְכֵלֶת והם מתכתבים עם אזורי מרבץ המזרנים הרכים, העטורים בְּחַבְלֵי-בוּץ וְאַרְגָּמָן. המסעדה כוללת גם חדרי מנוחה פרטיים עם מִטּוֹת זָהָב וָכֶסֶף, המונחות עַל רִצְפַת בַּהַט-וָשֵׁשׁ.
מלי זה פשוט גאוני! שומרת לי לביקןר הבא בשושן
תודה יקירה, שמחתי לעזור😃