מרבית הבתים עומדים בשיממונם. לבעלי הבתים או ליורשיהם אין בהם עניין. באחד מסיורי הרט״ג בנצרת הסביר המדריך שלטוב ולרע זוהי תוצאת העובדה שנצרת לא נכבשה בכוח במלחמת העצמאות ותושביה לא ברחו לשום מקום. הבתים הם רכוש פרטי ולעירייה אין כל יכולת או רצון להשפיע על בעליהם. זאת, לעומת יפו שבתיה הולאומו.
מישל האוס היה עד לא מזמן אחד הבתים האלה, עד שמישל בן ה-82 החליט לשפץ ולהפוך את המקום למלון. כשביקרתי כאן באוגוסט 2021, המלון היה בשלבי ההקמה האחרונים, אבל כבר ניתן היה להתרשם מהעיצוב המוקפד והמסוגנן. לדוגמה: כל חדר נקרא על שם בן משפחה אחר. השם חקוק על לוחית קרמיקה אוריינטלית שנקבעה לצד הדלת. מישל האוס הוא חלק ממגמת התעוררות, שהחלה ביוזמה של בחור יהודי בשם מעוז יינון שהקים את פאוזי אזר מבית אברהם הוסטל. איכשהו הוא הצליח לשכנע את נכדת הבעלים לשפץ את אחד המבנים ולרתום אותו לחזון שלו: שרשרת של הוסטלים.
כיום כבר יש כמה וכמה הוסטלים בעיר העתיקה: אל חאכים, אל בישארה, דאהר גסט האוס ועוד. עיצוב החדרים ספרטני ובסיסי משהו אבל בחלקים הציבוריים – לכל אחד מההוסטלים חותם אישי של בעליהם. מי שלא מעוניין בחדר מלון גנרי ולא במלון גנרי ימצא קסם בהוסטלים הפשוטים האלה בליבה של העיר העתיקה, בתוך מבני אבן עתיקים.
Facebook Comments