טיול יום מרומא – עיירת הקיט של האפיפיור


קסטל גנדולפו, הבלגי והאפיפיור

השיחה שקשרנו עם הזר הנאה והאלגנטי, שישב תמיד לבד בלובי הובילה אותנו למסקנה הבלתי נמנעת, שהאיש סוכן FBI או מוסד, או מרגל בשליחות עלומה, טרוריסט בתחפושת, או מפעיל של תא טרור רדום, אבל בשום אופן לא מי שהוא מציג את עצמו: סוחר תמים, שהפך את הוטל קסטל גנדולפו למלון הבית שלו באירופה.  מה פתאום קסטל גנדולפו? מי שמע על העיירה הזו חוץ מהאפיפיור? למה לא רומא שנמצאת במרחק של פחות משעה נסיעה?

הנוף ממרפסת מלון קסטל גנדולפו

♦♦♦

קראנו לו "הבלגי", מהטעם הפשוט שטען כי הוא בלגי. הבלגי התחיל איתנו לאחר שזיהה את העברית שלנו, זיהה אותנו כישראלים והפגין ידע מעורר חשד בפרטים אזוטריים על ישראל. הוא ידע לנקוב במספר המדויק של העולים מרוסיה בגל העלייה הראשון והשני, סיפר לנו פרטים עלומים מההיסטוריה של הציונות, הפגין בקיאות מרשימה במגוון העדות בישראל וזכר במדויק את תאריכי מלחמת לבנון הראשונה והשנייה.

על עצמו סיפר שגלה ממולדתו לאחר שהמוסלמים השתלטו על עירו האהובה, בריסל, שהוא חי  כיום בניו יורק וסוחר במלט עם אירופה. הוא בן 42 והוא בודד כי ארוסתו נטשה אותו יום לפני חתונתם. הפרט האחרון ומכמיר הלב הזה, אמרנו לעצמנו – ישראלים חשדנים וזהירים שכמותנו – לא נועד אלא לגרום לנו לחוש אמפתיה כלפיו ולהרדים את חושינו, תוך שהוא אורב לרגע המתאים בו חוליית הטרור הרדומה שלו תלחץ על חגורת הנפץ שלה, וכל שייוותר מאתנו הוא אייטם בחדשות.

ברמת חשדנות גבוהה כל כך אין להתפלא שגם המלצתו החמה, שלא לומר הנלהבת, על המסעדה שמול המלון, התקבלה על ידינו בפנים חמוצות ומסתייגות. "אין לי שום אחוזים…" אמר כמי שקרא את מחשבתנו, "באמת, לא יוצא לי מזה שום דבר, אכלתי שם אתמול, כדאי לכם להזמין את מנת האנטי פסטי לרביעייה. לא תתאכזבו".

באופן מעורר חשד עוד יותר הוא קם וסימן לנו ללכת בעקבותיו, מוודא את דרכנו למסעדה, ואנו כמו צאן לטבח, בעקבותיו, למלכודת. התפריט הוצב על כן בכניסה. הוא פתח בעמוד המתאים והצביע על המנה המדויקת. שלא נטעה. אחר כך הלך לדרכו.

הכניסה למסעדה הייתה כרוכה בירידה של גרם מדרגות אל מתחת לאדמה, שהוביל למערכת של מחילות ומערות, ולעולם תת קרקעי מופלא וקסום. היקום המקביל הזה שמתחת לאדמה שימש את בעלי הבית כמסתור בתקופת מלחמת העולם השנייה.

גרם המדרגות מהרחוב אל מעמקי האדמה

המסעדה art  & vino הייתה רק חלל אחד מהם.

התקבלנו בשמחה ובחום איטלקיים אופייניים, שפוגגו מיד את כל תיאוריות הקונספירציה. לפני שהתיישבנו ערכו לנו סיור במערכת המחילות. עושים כאן יין ומיישנים גבינות ונקניקנים, רוקחים ריבות ואפילו כל בובות הפינוקיו של סבא ג'פטו כאן. כל הטוב הזה מגובה במעין שוק פשפשים קטן של רבבות פריטי וינטייג'.

 

לבסוף התיישבו והזמנו בדיוק כמו שהבלגי הנחה אותנו. הנכד החתיך של בעל הבית היה המלצר שלנו. הוא הסביר שמדובר במצעד של מנות קטנות, שיוגשו בקצב מתוזמן. הוא נעלם לשנייה ואז החלה הסימפוניה: מגש עץ עמוס במיטב הגבינות והנקניקים שיושנו במחילות, פוקצ'ות, סלט פנצנלה, סלט שעועית בובעס חמצמץ, סלט כרוב לימוני, תפוחי אדמה ודלעת צלויים, ריבועי פולנטה בעיטור רוטב עגבניות, פרוסות תפוח עץ צרובות בגריל, שמעליה פרוסת מוצרלה נמסה ומעליה נגיעות דבש, כפות ממולאות גבינת ריקוטה, ברוסקטה עם ממרח חומוס, קוביות חצילים בצ'ילי, גרגרי חיטה בפקורינו, פלפלים מטוגנים, זוקיני צלויים, פרחי כרובית מאודים.

כל השפע והטוב הזה החליקו בעזרתם של שני בקבוקים מיין הבית, שיושנו – נכון, במחילות!  לאחריהם, העולם נראה עליז יותר, ואפילו הבלגי כבר היה סתם סוחר תמים, רווק ומשועמם.

מסקנות

"אחד הדברים המרגשים בטיול הוא הגילוי עד כמה אדיבים ונעימים הם בני האדם"

(אדית וורטון, סופרת, 1862-1973)

אם אתם ברומא ורוצים יום אחד להתאוורר מחוץ לעיר, סעו לעיירת הקיט של האפיפיור, טיילו ברחוב האחד שלה, השקיפו על אגם אלבנו שאינו אלא לוע של הר געש וסיימו את היום עם המלצת "הבלגי".

המזרקה ומאחוריה הכניסה לארמון האפיפיורים

קסטל גנדולפו

קסטל גנדולפו היא עיירה קטנה ויפהפייה שקנתה את פרסומה כמקום משכנו של מעון הקיץ של האפיפיור.

קסטל גנדולפו נפלאה לביקור קצר כששוהים ברומא ומתעורר רצון להירגע מהמולת העיר. או בדרך חזרה לכיוון רומא לאחר טיול בדרום איטליה.

העיירה ממוקמת כ-25 ק”מ דרומית לרומא, באזור חקלאי שמפורסם בייצור יינות. קסטל גנדולפו בנויה על גבעות אלבנו, סביב אגם רחב ידיים, שנוצר בלוע של הר געש רדום, הנקרא אגם אלבנו.

בלב העיירה נמצאת הכיכר המרכזית והתוססת, Piazza della Libert. יש בה בתי קפה, מסעדות וחנויות. במרכזה נמצאת מזרקה בארוקית שנבנתה במאה ה-17. בקצה הכיכר האטרקציה התיירותית המרכזית של העיירה – ארמון האפיפיור. אל ארמון זה נהגו האפיפיורים ב-400 השנים האחרונות לברוח מפני החום של רומא בקיץ. עד שהגיע האפיפיור הנוכחי פרנציסקוס ושבר את המסורת. האפיפיור הפך את המקום למוזיאון שניתן לבקר בחדריו ובגנים המרהיבים שסביבו.

 

Facebook Comments


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

מחשבה אחת על “טיול יום מרומא – עיירת הקיט של האפיפיור