קרלה- מקומות לינה מומלצים בדרום הודו קראלה


קרלה - מקומות לינה מומלצים

 דרום הודו – מדינת קראלה: בפנטזיה שלי ראיתי את הטיול לדרום הודו כטיול תרמילאי מתגלגל: כלומר, נשריין לינה רק ללילה הראשון ואחר כך ניסע לאן שיבוא לנו, נישאר כמה שיבוא לנו ונבחר את מקום הלינה במקום, ישירות, בלי בוקינג. עד כעשרה ימים לפני הטיסה עדיין השתעשעתי בפנטזיה הפסבדו-תרמילאית שלי, עד שהוכרעתי על ידי הצדדים הפחות ספונטניים שבי. כך מצאתי את עצמי יושבת שעות מול המחשב בנבירה אינסופית אחר מקומות לינה,  קריאת אינספור ביקורות, ניתוח התמונות, בדיקת מיקומים והשוואת מחירים – וכל זאת עבור שמונה מקומות שונים!

כיוון שעברתי את גיל התרמילאות, השיקולים בבחירת מקומות הלינה היו: נוף, ניקיון, שירותים ומקלחת צמודים ומיקום. בסופו של דבר יצרתי תמהיל שכלל גסטהאוס משופר, ריזורט מפואר והום סטיי (HomeStay).

מדוע להעדיף לינה בהום סטיי על פני מלון בדרום הודו?

  1. בזכות המגע הבלתי אמצעי עם המקומיים: הום סטיי בהודו הוא מעין מקבילה לאייר בי. אנ. בי. או לבד אנד ברקפסט. אין לי ספק שמה שהעצים ושדרג את החוויה ההודית שלנו הוא הלינה בהום סטיי, הממוקם בתוך שכונת מגורים. ההתערות בשכונה מאפשרת להשתלב בחיי התושבים, לנהל איתם שיחות, להכיר את אורחות חייהם, להכיר את חיי היום יום וללמוד עליהם ועל המדינה. כל הדברים האלה לא היו מתאפשרים במלון סטרילי על עובדיו המנומסים וקידות הנמסטה.

2.  פרטיות: ההום סטיי הוא בדרך כלל יחידה נפרדת בבית המארחים, הכולל חדר או מספר חדרים. יש אליו גישה נפרדת, שלא עוברת דרך בית המארחים וניתן ליהנות מפרטיות מלאה. גם כאן יש מספר רמות של הום סטיי, ואני בחרתי רק את אלו הכוללים שירותים ומקלחת צמודים – גם אם המקלחת הייתה בשיטה ההודית, שיטת ה-buqet כלומר: דלי וקלחת. חדר האמבטיה כולל ברז חמים וברז קרים, שבאמצעותם ממלאים את הדלי ומתקלחים עם הקלחת הקטנה. ההודים פשוט מעדיפים להתקלח בשיטה הזו, ולכן גם בבתי מלון מפוארים ועתירי כוכבים, שכוללים דוש גשם ומערכת עיסוי, תמיד יהיה באקט!

3. האוכל: שהות בהום סטיי כוללת בדרך כלל ארוחות. לעתים ארוחת בוקר וערב. זוהי הזדמנות נהדרת לאכול אוכל ביתי, מקומי ואותנטי, שלעתים מוכן לנגד עיניך עם בונוס של שיעור בישול על הדרך. לפעמים אוכלים עם בני המשפחה תוך כדי ארגון הילדים לבית הספר, ויחד עם המשפחה בארוחת הערב – וזוהי שעת הזהב לקשור שיחה ולהכיר הדדית – ההודים לא פחות סקרנים מאיתנו וגם להם יש הרבה שאלות על איך החיים אצלנו, הילדים וכו'.

4. מרחב המחיה: בדרך כלל, מרחב המחיה של הום סטיי הוא יותר מחדר ושירותים. לפעמים זה מיני חדר נוסף, מרפסת נדיבה, יציאה לסלון, או לאזור ציבורי שכולל פינות ישיבה ומטבח מצויד, או גם וגם וגם. כל אלו הופכים את השהות לביתית ונעימה יותר.

5. טיפים והמלצות: המלצות על מסעדות ואטרקציות מפי מקומיים שוות זהב. כאן אתה לא רק תייר, אלא אורח אישי שזוכה לקבל הנחיות על תחבורה והתמצאות, מופעים וכל מה שיש לסביבה להציע.

 Kumarakom – קומראקום – הום סטיי

קישור לעמוד : Mango Kerala Homes

הגענו לקומראקום בעקבות הנסיך צ'ארלס, שבחר לחגוג בה יומולדת 65. קומראקום היא עיירה כפרית-חקלאית, מוקפת שדות אורז, הממוקמת על גדת נהר ובמרחק קילומטר מאגם ואמבנד.

החדר המרווח נפתח אל מרפסת רחבה הצופה על הנהר – מיקום מושלם לארוחת הבוקר.  

העיצוב – הודי, הניקיון – מושלם. הכל חדש ומבהיק.

כך שוטפים כלים
כך מתקלחים
כך מזמינים את ה"שכנים" לטקס אשכבה
משקה קבלת פנים במרפסת
שכן פותח את ביתו ואת לבו
המארחים, דיוויה ודאליפ
5 כוכבים בסולם הטוריסטית
הטוריסטית
טיולים מזווית אחרת

 

Alleppey – אלפי – בית סירה – HouseBoat

אלפי או אלפונזה היא שער היציאה ל-BackWaters – המכונים גם כוונציה של המזרח. מאות בתי סירה HouseBoats פזורים לאורך מערכת האגמים והתעלות. הספונטנים יותר יעברו בין בית סירה אחד למשנהו, יתרשמו ויסגרו במקום. אני העדפתי לסגור דרך בוקינג, כמו שאר הלינות, ולהגיע למקום שקיבל המלצות טובות. העיירה אלפי עצמה – היא עיירה הודית טיפוסית על כל הכאוס התחבורתי והרעש, אבל משמתחיל השיט, צריך לדעת כדי להאמין שאנו לא בקאריביים אלא בהודו. יש הרבה מקומות שאנו נוטים לכנות גן עדן, אבל יש רק מקום אחד שנקרא God's own country, ובתרגום חופשי – חלקת האלוהים הקטנה. 

על חוויית השיט ועל איכות המגורים והלינה בבית הסירה

ניתן לקרוא כאן

 קישור לבית הסירה Indiavacationz Houseboats

  Alleppey – אלפי –  מלון קמלוט

מלון קמלוט באלפי בעל ארבעת הכוכבים ממוקם בפאתי העיירה – עובדה שלא צריכה להפריע למגיעים ברכב או ברכב עם נהג. קשה להאמין שתמורת 45 דולר זוכים לקבל מלון מפואר בעיצוב יוקרתי. החדר גדול ומרווח, כולל ערכה להכנסת קפה-תה, פינת ישיבה ואמבט ושירותים צמודים. המחיר כולל ארוחת בוקר עשירה – המתבססת ברובה על מנות הודיות מסורתיות, אך ניתן לקבל גם כמה פריטי מזון מערביים כמו חביתה, לחם וריבות.

למלון יש בריכת שחייה נאה, שמשום מה לא הייתה פעילה.

קישור למלון: Camelot Hotel 

הלובי במלון קמלוט, אלפי
חדר מרווח
4 כוכבים בסולם הטוריסטית (בריכה לא פעילה)
הטוריסטית
טיולים מזווית אחרת

Thekkady- תקאדי – גרינווד ריזורט

קישור למלון : Greenwoods Resort

לא באנו להודו כדי להתכלב ובטח שלא בגילנו. גם כשהתארחנו בגסטהאוס או בהום סטיי זה היה מקום אסתטי, נקי, עם שירותים ומקלחת צמודים ובמחיר שתרמילאים לא מוכנים לשלם את תמורתו, אבל לילה אחד במלון מפנק לא הורג אף אחד וכך הגעתי אל גרינווד ריזורט.

הגענו למלון בשעות אחר הצהריים המוקדמות, עייפים מנסיעה בת כמה שעות בדרכים. שערי ברזל גבוהים ומסוגננים, בנוסח באקינגהאם פאלאס סוגרים את המתחם הבנוי ככפר נופש. שומר במדים חוסם את הגישה ושואל את ג׳ינו הנהג משהו בשפה שלא הבנו. ג׳ינו משיב במילה אחת: מלי – וכמו הייתה זאת מילת הקסם – סיסאם היפתח – נפערו השערים וחצינו את הסף בחרבה. בעוד המכונית מטפסת במעלה השביל את דרכה לרספשן, השומר מעדכן בקשר את הצוות ש״מלי מגיעה״. המכונית נעצרת למרגלות גרם מדרגות קצר, שבקצהו שני אנשי צוות המלון: נאמישה אוחזת במגש קטורת ומדביקה לנו טיקה על המצח ואילו סאניל עונד לצווארנו מחרוזת גרגרי הל. אנו מובלים ללובי ושם קודם כל מבקשים מאיתנו לשבת ולנוח על שתי כורסאות רכות. מימין, נימישה מגישה מגבת קטנה, חמה ולחה להתרעננות ומשמאל – סאניל מגיח עם שני ספלי תה שחור מתובל. רק לאחר שהצוות השתכנע שהשבנו את נפשנו, הם התירו לנו למלא את הטופס בקבלה. בעוד המזוודות מובלות לחדר, נימישה מלווה אותנו בשביל המוליך אליו, תוך שהיא מפרטת מה עומד לקרות לנו בשעות הקרובות. אני עדיין המומה מקבלת הפנים, עסוקה בלהביט סביב וקצת מתקשה לעקוב אחרי שטף דיבורה וקצף הפעילויות. נימישה עוד עלולה לחשוב שאני לא מבינה אנגלית…

החדר הוא למעשה קוטג׳ דו קומתי, וכאלה הם כל החדרים במקום. קוטג׳ים עם שבילים מחברים, שגינות ודשאים ביניהן.

לא הספקתי לדגום כראוי את שפע הפינוקים בחדר, וכבר נימישה וסאניל מגיעים כדי לסייע בידינו להתחפש להודים. עבורי – הסארי המסורתי של מדינת קארלה – ועבורו – דוטי מסורתי. דוטי – הוא לא יותר מחתיכת בד, הנלבשת כמו חצאית על ידי רובם המכריע של ההודים בקארלה. וכדי שיהיה תיעוד להיותנו הודים לרגע – נימישה וסאניל מוציאים אותנו  לסשן צילומים בין מדשאות הריזורט לבוק בנוסח חתן-כלה.

משם אנו ממהרים לשיעור בישול עם שף המלון, שמדגים הכנת צ׳יקן קארי נוסח קארלה ותבשיל ירקות. אין צורך לטרוח ולרשום. נימישה אוספת את כתובות המייל שלנו, והמתכונים נשלחים אליו.

כדי לעכל היטב את הצ׳יקן קארי אנו מוזמנים לתה בבית שעל העץ. למעלה ממתין לנו אנופ החביב כדי לכתוש לנגד עינינו את התבלינים לצ׳אי. בעודו רוקח את המשקה אנו מתעניינים בחייו ומשפחתו. הוא גר בסמוך ושתי בנותיו הבוגרות רוכשות השכלה גבוהה באוניברסיטה של טריוונדוראם. אנופ מגיש לנו את התה בלוויית עוגיית תבלינים כדורית במרקם חולי משהו. לא להיט, אבל לא מעליבים את אנופ, במיוחד שחשוב לו שנמלא חוות דעת אוהדת על השירות שלו.

אנחנו נפרדים בצער מאנופ וממהרים לסרט דוקומנטרי על האזור, ואחריו – מופע ריקוד מרהיב של נערה בתלבושת ססגונית.

בשלב זה, אנו כבר די מותשים ומבקשים להתרווח בחדר, לטעום מהשוקולד, מהפיצוחים והמשקאות – הכל complementary – כמו שהדגישה נימישה פעמים רבות בתדריך, אבל אז מצלצל הטלפון בחדר, והשף מבקש לדעת אם נגיע לארוחת ערב ואם אנו מעוניינים במשהו מיוחד. אנו מסרבים בנימוס. אלף, אנחנו מותשים, ובית -מפוצצים מהצ׳יקן קארי, מעוגיית התבלינים ומשאר הפינוקים בחדר. יחד עם זאת אנו מתרשמים מהפנייה. תראו לי מלון אחד בלאס וגאס שמתעניין בכם ככה, וזה לא בגלל שהיינו מישראל, או v.i.p או שסיפרתי שאני כותבת בלוג. אנונימית לגמרי. כך נוהגים עם כולם.

ננוח קצת, אני אומרת, לפני פעילות המדורה. ננוח ונצא להוסיף קיסם למדורה – כי הערב בגרינווד ריזורט נחתם בישיבה סביב האש במתחם המדורה. מסקרן מה שרים כאן במקום שושנה שושנה.

גרינווד ריזורט מתכנן, ושיווה צוחקת. גשם קל מתחיל לטפטף, מונסון לייט, ששולח את כל אורחי המלון להתכנס בחדריו פנימה, ואולי מוטב שכך. דממה עוטפת את הכפר.

נרדמנו כדי להתעורר אל ארוחת הבוקר שכללה מזנונים מקיר לקיר, על מגוון ארוחות הבוקר ההודיות (יש כמה סוגים – כמו אצלנו – שקשוקה או ישראלית 😝) מגוון פירות טרופיים, חביתות מערביות עם תוספות לבחירה ואפילו קרואסונים. בעודנו בדמדומי הארוחה, לצוות חשוב לדעת מה אנו חושבים על ארוחת הבוקר והם מגישים טופס משוב. הכל מעולה, למעט הקרואסון שהיה במרקם דחוס, אנו מציינים. הטופס מועבר מיידית לשף, ובאותו רגע פורצת במטבח מהומת אלוהים. השף נרעש מן העובדה שהקרואסון לא ערב לנו ומבקש לפגוש אותנו אישית. OMG שלא ישחק לי את הנעלב… לא מצפה מהודי להכין קרואסון ברמה צרפתית, אבל השף מתעקש לדעת איפה הבעיה ואיך מכינים קרואסון טוב. קצת מלחיץ, במיוחד באנגלית, אבל אני מגייסת את השכלתי הקולינרית האוטודידקטית ומסבירה לו שקרואסון צריך להיות אוורירי, שצריך להספיג הרבה חמאה בין שכבות הבצק והשף אסיר תודה ואומר שהוא רץ לשפר את המתכון. השף מבקש לארוז לנו ארוחה לדרך, אבל אנו מסרבים בנימוס. אנו מפוצצים ולא נראה לנו שנרצה לאכול בשעות הקרובות. אבל השף מתעקש ובסוף מתפשרים על שקית פירות.

זהו, הולכים לארוז. הצוות מגיע לאסוף את המזוודות ונערך לטקס הפרידה. כולם, כולל השף, ניצבים סמוך למכונית ומנופפים לשלום. איזה חמודים. נתגעגע.

קבלת הפנים עם קטורת ומחרוזת זרעי הל
"יחידת הדיור" - החדר
מופע פולקלור
הסארי הלאומי של מדינת קראלה
5 בסולם הטוריסטית - מושלם
הטוריסטית
טיולים מזווית אחרת

 kumily – גסאהאוס משודרג

קישור למלון: Chrissie's Hotel

 הגענו לכריסיס הוטל בהמלצתו של ג׳ינו הנהג. כריסיס הוטל הוא גסטהאוס משודרג, המנוהל על ידי עאדל חסן, חצי בדואי משבט טראבין בסיני. הוריו עדיין שם ומדי פעם הוא מגיע לבקר. כשגילה שאנו ישראלים לא היה מאושר ממנו. "ווי אר קאזינס," צהל.

עאדל הוא מארח חם ומזמין, שיחד עם אולי אשתו הגרמנייה, הם מטפחים את המקום שמשמש גם כביתם. הם מרבים לארח אמנים, שתמורת מגורים חינם הם מעטרים את החדרים ואת האזורים הציבוריים בציורי קיר מרהיבים.

עאדל קצת מאוכזב שאני לא מתלהבת. איטס מיי בייבי, הוא מקונן, ובאמת קשה שלא להתרשם. 40 (!) המדרגות שמובילות לחדר שלנו עוברות דרך גן טרופי משגע, שאליו נשקפים כל חדרי המלון. החדר ספרטני משהו, אבל אנו מסכימים בסופו של דבר להישאר בזכות העובדה שעאדל מקצה חדר חינם עבור הנהג שלנו.

 עאדל והצוות ארגנו עבורנו כל פעילות שביקשנו. החל מהזמנת כרטיסים לשמורת פריאר, שהגיעו למלון והמתינו לנו בלובי, דרך טיול ג'יפים וכלה ברכישת כרטיסים למופעים מסורתיים. כל זאת נעשה עם בחיוך רחב, ללא תמורה וללא גזירת קופון.

המקום ממוקם במרחק הליכה אל הרחוב הראשי של קומילי, שבו שפע מסעדות וחנויות.

בימים ששהינו שם עאדל שקד על בניית הבריכה על הגג. אנחנו לא הספקנו ליהנות ממנה, אבל מי שהגיע שבועיים אחרינו כבר טבל מול הנוף.

 

ג'ונגל טרופי משגע לתוך המרפסת
עאדל מפנק בפלאפל וחומוס בלאפה
4 בסולם הטוריסטית (בגלל המדרגות)
הטוריסטית
טיולים מזווית אחרת

Munnar – הום סטיי

 מונאר היא עיירת HillStation הממוקמת בגובה 1,500 מטר ברכס הרי הגאת. המיקום הגבוה מזמן מזג אוויר נעים עד קריר ומסיבה זו לא התעקשתי על מזגן בחדר, אם כי תוך כדי השהות שלנו בעלי הבית שדרגו את כל היחידות במזגנים חדישים. ההום סטיי שבחרת הפעם היה מרוחק כ-20 ק"מ ממונאר הרועשת, בעיירה הממוקמת אף היא בלב ג'ונגל. הנוף הירוק ופלג הנחל שעבר מתחת לחלון קנו אותי.
יחידת המגורים מרווחת וכוללת חדרון נוסף מלבד השירותים והמקלחת. מלבדה כל הקומה הייתה לרשותנו, וזה כלל סלון עם פינת אוכל, יציאה למרפסת ופינת ישיבה נוספת.
קישור לדף : View Valley Homestay
הום סטיי. טיול בוקר
נוף הג'ונגל מחלון החדר
המשפחה המארחת. נפרדים
5 בסולם הטוריסטית (המרחבים, הנוף, האוכל)
הטוריסטית
טיולים מזווית אחרת

פורט קוצ'י (קוצ'ין) – הום סטיי

 קישור למלון: Bay Mansion Homestay

השיקול בבחירת ההום סטיי היה המיקום בפורט קוצ'י, האזור המתויר של העיר, סמוך לרשתות הדיג הסיניות ובמרחק ריקשה מהאטרקציות התיירותיות. הבית נמצא בלב שכונת מגורים ובנוסף לחדר ניתן ליהנות מיציאה למרפסת ומאזור ציבורי גדול הכולל פינות ישיבה ומטבח מצויד. נוח מאוד למשפחות.

בעלת הבית חביבה ומסבירת פנים והיה נחמד לשוחח איתה.

החדר בפורט קוצ'י
בית המשפחה המארחת, פורט קוצ'י
4 בסולם הטוריסטית (מזרן קשיח)
הטוריסטית
טיולים מזווית אחרת

Facebook Comments


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

3 מחשבות על “קרלה- מקומות לינה מומלצים בדרום הודו קראלה