בוקרשט – ארבעה ימים בנובמבר   עודכן לאחרונה!


בוקרשט - ארבעה ימים בנובמבר

ייאמר לזכותם של כל דורשי טובתי שהזהירו אותי שלא לפתח ציפיות מבוקרשט. ״אפורה ומשעממת״ פסקו “כולם” בהסכמה רחבה שלא מביישת אף קואליציית ימין על מלא. “כולם” – למעט בן משפחתנו המורחבת, ארתור, שנודע בכינויו – הדוכס,  יליד בוקרשט, שעיניו מצטעפות וטון דיבורו הופך רך ומפויס בכל פעם שהוא מדבר על ה״תרמה״, או ארמון הפרלמנט ושאר שכיות החמדה של העיר.

אם כך, אמרתי לש׳, אם ארתור אימץ תואר אצולה והוא מאמין בכל ליבו שהוא צאצא ישיר של דוכסות, אני הולכת להיות נסיכת בוקרשט, ככה ליום יומיים. אמצא לנו מלון בסטייל ארמון עם אולם נשפים, טרקלינים, מראות ונציאניות וכורסאות עם מסעדים מזהב. ארמון עם סיפור היסטורי כמו שאני אוהבת ושאפשר למצוא רק בחו״ל. ארמון שיפזר לנו קצת גלאם בשובנו מהשוטטות היומית בבוקרשט האפורה, ארמון שימתיק את הרע ההכרחי בשהייה בבוקרשט לפני הרואד טריפ במדינה – כי ראה הוזהרנו.  

 

המשימה הושלמה: יש מסעדים מזהב
כניסה מלכותית - כיאה וכיאות

מלון גרנד בוטיק הוטל - בוקרשט

מלון גרנד בוטיק הוטל, עשר דקות מהעיר העתיקה, ענה על כל הקריטריונים. ארבעה כוכבים, 8.7 בסולם בוקינג, שיק צרפתי, נברשות קריסטל, תקרות מצוירות, מעקות עץ מגולפים, ארכיטקטורה משובחת ומשכנם לשעבר של משפחת בנקאים.

הווילה נבנתה בסוף המאה ה-19 בסטנדרטים מעודנים שהלמו את אורחות בני האצולה שהתארחו בה ונחשבה  בזמנו לבית היפה ביותר בבוקרשט. במרוצת השנים הווילה עברה מספר ידיים וגלגולים עד שהולאמה ב-1948 על ידי הקומוניסטים, ובעליה נעצרו.

בהסבתה למלון, הווילה עברה שימור ושחזור ויש בה היום 19 חדרי אירוח, אולם כנסים, בר אפלולי, מרתף יינות וגינה מטופחת. חלק מחדרי המלון נמצאים בקומת הקרקע ויש להם יציאה לגן. מי יודע. אולי אלה היו מגורי המשרתים בדאונסטיירס.

המבואה
הבר האפלולי

פגישה מרגשת עם פקידת הקבלה

מיכאי, נהג האובר שלנו, הוריד אותנו בתום נסיעה ארוכה משדה התעופה, בפתח רחוב צדדי, מול שערי הברזל שסגרו על הכניסה למלון/ארמון. באותה עת עדיין הייתי שבויה בקונספסיית דאונטון וצוות המשרתים המתייצב בשורה בשער לקבלת פנים לאורח נחשב, אבל מהר מאוד יצאתי מהסרט. שום צוות או בל בוי למצער לא הוזעק לפתוח את השער המפורזל או לסייע בנשיאת המזוודות. כאחד האדם נשאנו אותן במעלה שבע המדרגות, היישר לזרועותיה של אונואה מהקבלה, ששמחה לקראתי כמו הייתי יקירת הקוזינות שלה. היא לא הפסיקה למלמל ״או מלי, מלי, כמה חיכיתי לך, כמה מיילים שלחתי לך ולא ענית לי…״ זה היה מוזר ומביך. איזה מיילים? מה פספסתי? אבל באותם רגעים רק פזלתי לעבר גרם המדרגות המתפתל מעלה, ודאגתי הייתה נתונה לש׳ ששוב יוכיח אותי על שאילצתי אותו לקחת מזוודה גדולה עם פוטנציאל ל-23 ק״ג. 

״יש לכם מעלית?״ שאלתי בחשש גובר את אונואה, ובמקום תשובה היא חצתה את הדלפק, הפכה באחת את המזוודה, אחזה בידיתה והתעופפה במעלה המדרגות בקלילות של בלון הליום. ש’, ספק המום ספק מציל את כבודו, אחז מיד במזוודה השנייה, עלה בעקבותיה וכבר הבחנתי בסימני אי שביעות רצון מצידו על צלילי החריקות של רצפת העץ. 

״אבל זה אותנטי מ-1800 ומשהו,״ הבאתי טיעונים לעונש, ״זה רק מחיר קטן על הפריווילגיה להתהלך במקום בו התהלכו מלכי ורוזני רומניה לפנינו.״ לזכותו של ש׳ ייאמר שהוא מכיל את תשוקתי ללון בטירות וארמונות עתיקים גם במחיר ויתור כלשהו על נוחות והוא רק חייך בסובלנות וגמע בשתיקה את המדרגות האחרונות.

אונואה הציגה את נפלאות החדר והפצירה בנו להשתמש במיני בר. ״אבל אני בטוחה שלא תשתמשו,״ מיהרה להוסיף, ״כי אתם ישראלים וישראלים מתקמצנים״.

״מה פתאום?״ אמרתי בניסיון להציל את כבוד האומה כולה, ״עם כל הכבוד למיני בר שלכם בקבוק מים כאן עולה הרבה פחות מפיצוצייה בתל אביב. אנחנו ממש יכולים להרשות לעצמנו מיני בר ברומניה.״

אבל אונואה רק נתנה בי מבט משועשע של אין חכמה כבעלת ניסיון.

 זו לא הייתה אמירה אנטישמית או עוינת. אונואה לגמרי בעדנו. היא בכלל יהודייה ויש לה קרובי משפחה בתל אביב – מה שיכול אולי להסביר את קבלת הפנים יוצאת הדופן ואת העובדה שהפכה להיות אמא שלי ליומיים: ״מלי, יהיה לך קר, קחי עוד משהו״, ״מלי, למה יחפה בחדר? הינה נעלי בית״, ״מלי, תסתירי את הטלפון ושמרי על התיק בעיר העתיקה״. כמה כבר רציתי לשקוע שוב אל האנונימיות שלי כשאני אוויר שקוף לפקיד הקבלה.

פינת עבודה בסגנון דה לה מרקיז
פרטים תקופתיים על השידה בחדר

נסיכה על העדשה בבוקרשט

אהבתי את גרנד בוטיק הוטל על אף מגרעותיו, שנבעו בעיקר מהיעדר תחזוקה ראויה. ואם כבר מדברים על קמצנות, מוטב שאונואה תפנה אותה לבוס שלה, הבעלים של המלון, שמעביד אותה 15 שעות ביממה, ושבהיעדר איש תחזוקה נאלצה לתקן לנו את האסלה באמצעות שרברב טלפוני.

אהבתי את גרנד הוטל שהפך אותי לנסיכה על העדשה ומיד הרגשתי את המזרן השקוע או שמא היה זה שבר במיטת העץ, שבעטיו הועברנו לחדר פרימיום מסדרת אריסטוקרט.

אהבתי את גרנד הוטל על אף שבחדר הפרימיום, עם המרפסת ונוף לגן, עם אולם הרחצה ספון השיש, בבואי לפתוח את דלת ארון העץ הכבדה, היא התפרקה מצירה, נפלה פרקדן על הריצפה והחמיצה אותי בסנטימטרים בודדים.

 מחלתי לגרנד הוטל על המיטה השבורה, על דלת הארון ועל האסלה שלא הורידה מים כי הוא היה עדיין יפהפה ומלכותי בעיניי. כי הוא לא היה עוד מלון גנרי, אלא בית עשירים אמיתי מפעם, עם וילונות כבדים קשורים בגדילים, עם ריהוט תקופתי, פינות הישיבה, עמודי השיש והאולמות, השטיחים, חפצי החן והאומנות והאקססוריז. כמעט הכל נשמר והוא מקורי. זה היה מלון לשוטט בין מבוכי מסדרונות ופסלים, בין גרמי מדרגות שהובילו למרתף יין ושריוני אבירים.

מול המראה הוונציאנית
עוד זהב אריסטוקרטי

ארוחת בוקר

מחלתי לגרנד הוטל כי ארוחת הבוקר הייתה נפלאה, סביב שולחנות עגולים, עם מפות כפולות ומפיות בד מעוצבות. הארוחה הייתה עשירה ומספקת והיא שלחה אותנו לרחובות בוקרשט שבעים ומדושנים. אולי בזכות גרנד בוטיק הוטל וארוחת הבוקר בוקרשט הייתה פחות אפורה בעיניי.

שולחן ערוך
מרתף היין ושריוני האבירים

בוקרשט - פריז של מזרח אירופה

בוקרשט לא הייתה אפורה בעיניי. לפחות לא באזורים שתיירים נוהגים לפקוד. יש בה מבנים היסטוריים מרשימים, שנבנו על ידי אדריכלים צרפתים, ושבזכותם זכתה לכינוי "פריז של מזרח אירופה." כמו כל עיר גדולה היא מציעה גם חוויית שופינג עם תשעה קניונים, קזינו, מוזיאונים ומסעדות טובות. 

בוקרשט הייתה בעיקר מעצבנת בגלל כל מה שהיה בה ושנצבט הלב שאין אצלנו אין, כמי שתופסים עצמנו מדינה מערבית מתקדמת.

⇐ בוקרשט מעצבנת בגלל שירות אובר יעיל במחירים נוחים:

⇐ תחבורה ציבורית מצוינת (2.5 שקל לנסיעה) שמסתנכרת עם גוגל מפות ושניתן לתקף באשראי:

⇐ גנים, פארקים, אגמים:

⇐ ארכיטקטורה קלאסית, קניונים חדשים עם פרימארק ושפורה הנחשקים.

⇐ ברובע העתיק, עם הסמטאות הצרות מרוצפות האבן מתקיימים חיי לילה תוססים: שפע מסעדות, בתי קפה, בארים ומועדונים לצד מבנים היסטוריים, חנויות מעוצבות וכנסיות עתיקות. כאן ציידי המסעדות מזהים אותנו מקילומטר כישראלים, בלי שיהיה עלינו כל סימן מזהה ובלי שנפצה פה. הם שולטים בכמה משפטי מפתח בעברית כמן: "רוצים לאכול?" ומדקלמים תפריט שלם בעברית. ויש את הבדחנים: "שלום שלום, אל תבוא לי בחלום" התחושה אגב אוהדת ובטוחה לחלוטין.

גני ג'ימיצ'ו
גני ג'ימיצ'ו
הרובע העתיק
הרובע העתיק

בוקרשט מעצבנת בגלל שוק אובור הנפלא שכדאי להגיע אליו במיוחד בשבת. אז הוא הופך למעין שוק לילה תאילנדי, עם מוזיקה ודוכני אוכל. כאן אוכלים את המיץ׳ המיתולוגי (קבב רומני) שלא ניתן לפספס: התור אליו מתפתל כנחש ברחבי השוק. מיץ׳, לנגוש ופאפאנש – אי אפשר לעזוב את רומניה בלי לאכול כל אחד מהם לפחות פעם אחת.

שוק אובור מרגיז על שפע הפטל והאוכמניות בני ההשגה לעומת מחירי השחיטה אצלנו, הירקות והפירות מכל המינים, זנים שונים של ענבים ובצלים בצורות משונות.

ובוקרשט מרגיזה גם בגלל השלכת שלה. כמה שחסרה לנו שלכת.

שוק אובור. האיש שעל המיץ' (קבב רומני)
שוק אובור. צוענייה פושטת יד
פירות יער במחיר בר השגה. שוק אובור
שוק אובור

בוקרשט או הערים הסקסוניות?

אפורה או לא אפורה, לבוקרשט יש וויב של עיר גדולה, כך שבתום רואד טריפ  – מבוקרשט לטרנסאלפינה עבור בסיביו-סיגישוארה-בראשוב-סינאיה – בחרנו לסיים בעוד יומיים בוקרשט. עם כל הכבוד לערים הסקסוניות וכיכרות העיר על מגדליהן וצריחיהן המצויצים – מיצינו את העניין בהן בשעות ספורות.

בבואנו להזדכות על מפתח החדר המלכותי, צהלה אונואה בארשת ניצחון ואמרה: ״אני אפילו לא טורחת לשאול  אם השתמשתם במיני בר.״

ברור שלא השתמשנו, אבל כיוון שהיה כאן צליל של זלזול סיננתי: 

ואני – לא אחזור לכאן.  לעולם. ריד מיי ליפס.

הזמנת מלון

להזמנת גרנד בוטיק הוטל – לכל מי שמתחבר למרות הכל לז'אנר

מלונות בבוקרשט במחיר משתלם

Booking.com

Facebook Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.