אני – מלכתחילה רציתי את סרגיי. סרגיי ואני היינו אהבה ממבט ראשון. כזאת אני. יש לי חולשה לאפיל אריסטורקטי, לטירות ולאחוזות, ולסרגיי היה כל מה שאני אוהבת. הוא (בן זוגי) דווקא רצה את אלגרה, שאף היא שוכנת במבנה עתיק, סגורה ומבוצרה מאחורי שערי ברזל גבוהים ונעולים. סיפור האהבה חוצה הגבולות ודתות של אלגרה נשמע לו רומנטי והולם יותר ליום הנישואין המי סופר שלנו מאשר רספוטין ההולל, שהוגלה לסרגיי בשל התנהגות מינית לא הולמת. האמת שמעולם לא קיימנו דיוני עומק כאלה לגבי המלונות שתכננו ללון בהם, אבל הפעם נדרשה החלטה: הרוח של מי תרחף בחדרנו? רספוטין ההולל או אלגרה החסודה?
הטיעון שלו, יש להודות, היה משכנע יותר, אבל אני רציתי את סרגיי ולצורך כך גייסתי את הצליל הכי רך ורומנטי שבמיתרי הקול ולחשתי: לא תצטער… זה עבד.
בחזרה לנאסים: נאסים הוא איש צעיר בעל ארשת פנים חביבה שחזותו אינה אומרת מנהל מלון קלאסי, חדור חשיבות עצמית שחנוט בחליפה. הוא המנהל, המארח, פקיד הקבלה ואפילו האיש שליווה אותנו עד פתח החדר עם המזוודות. נראה שככה זה במלון בוטיק עם 22 חדרים שלא כולם מאוישים. בנוסף, הוא פתוח לסמול טוק ומוכן לספר בגאווה פרטים מההיסטוריה של המקום.
המסדרונות – ספרטניים משהו (בכל זאת אכסניית צליינים לשעבר) ועל קירותיהם תמונות ממוסגרות של נופי מוסקבה ואמא רוסיה. החדרים לעומת זאת שופצו לחדרי מלון מודרניים הכוללים חדרי אמבט ושירותים פרטיים (בניגוד לתקופת הצאר). עיצוב הפנים שמר על האופי האריסטוקרטי עם טפטים מוזהבים ווילונות טפטה תואמים שאסופים בגדילים. מבעד לחלון המשובץ נשקפים הגן, צמרות העצים והצריף שעבר שחזור ושימור. לרגע אפשר היה לחשוב שאני באוסטריה.
Facebook Comments