עמק בית שאן זה סיפור אחר. אין לו ים ולכן אין לו שום יומרה לבריזה. יש רק את המדבר הירדני מעבר לגבול, הרושף עליו מחומו המצמית. מי שנוסע לעמק בית שאן באוגוסט שיעשה זאת על אחריותו בלבד. מי שנוסע לעמק בית שאן באוגוסט – מגיע לו. אמה מה? לעמק בית שאן יש מעיינות. כמה וכמה מעיינות עד כי הוסב שמו לעמק המעיינות. טמפרטורת המים במעיינות האלה נושקת לאפס ויש בכך מן ההיגיון. רק בטריטוריה של חמישים מעלות בצל יקפוץ בן האנוש הסביר למים בטמפרטורת אפס ואף ייהנה מכך. כזה הוא הטבע. חכם.
ככל שמדובר באדם הסביר, חוקי הטבע הנ״ל אינם חלים עליי. גם 50 המעלות בצל לא דחפו אותי למי הקרח של עין יהודה על אף צבעם האזמרגדי המצודד. על אף מתיחת הפנים הדרמטית שחוללה בהם רשות הטבע והגנים (להלן רט״ג). על אף הציליות, שבילי הגישה הנוחים והמונגשים, הדפנות המרוצפות, המדרגות, המעקות, המלתחות, חדרי השירותים, סוכת המציל. הכל בדיוק כמו שאתר טבע מוסדר צריך להיראות. הכל עשתה הרט״ג בטוב טעם ובחוכמה ועל דבר אחד דילגה והוא העלאת טמפרטורת המים או התקנת חימום ריצפתי כדי שגם אנשים בלתי כמוני יוכלו לטבול במעיין.
המעיינות של עמק בית שאן נם ממש כמו נווה מדבר. נראה מאוד יפה עין יהודה. אני בעד.
ואם בכל זאת מילה לגבי המחלוקת: אני חושבת שחשוב לשמור גם על פינות טבע פראיות ולא נגועות אבל בסיטואציה של המעניינות שמושכים סביבם המונים עדיף שיהיה מסודר.