אפליקציות טיולים


אפליקציות טיולים מומלצות

אפליקציות טיולים שיהפכו את הטיול לקל יותר

אני שייכת לדור שנסע לחו"ל עם מדריך שיחור, שניווט בעזרת מפה, ששלח גלויות צבעוניות בדואר מחו"ל ושנחרד לבצע שיחה בינלאומית כי זה היה יקר רצח. היום אני לגמרי מכורה לטכנולוגיה, ואפילו – עד גבול הערצה. אני משתמשת בטכנולוגיה החל משלב תכנון הטיול (רשתות חברתיות כמו פייסבוק ופינטרסט, בלוגים וכל מה שיש לרשת להציע), דרך הזמנה מקוונת של טיסות, לינות ורכב ועד לטיול עצמו, שבמהלכו אני נעזרת במגוון אפליקציות ייעודיות.

על פי הערכות, יש יותר משלושה מיליון אפליקציות (אפ סטור וגוגל פליי), שמתוכן, כמה רבבות של אפליקציות טיולים. קשה מאוד לברור מתוכן את המוצלחות באמת, אני עדיין בודקת, מנסה, מחליפה, ובסופו של דבר גיבשתי את   הנבחרת המנצחת שלי, שהופכת את הטלפון החכם שלי לסופר חכם!  כל האפליקציות ניתנות להורדה באפסטור ובגוגל פליי והן כולן חינמיות.

 Google Maps

נניח שכבר עשיתם את התחקיר על יעד הטיול שלכם ואספתם המון מקומות שווים שכדאי לבקר בהם. רק שזה לא כל כך מסתדר בראש איפה הם ממוקמים, מה המרחקים ביניהם ואיך לסדר אותם בימי הנסיעה כדי שנוכל לראות את המקומות האלה בסדר הגיוני כלשהו.

להדרכה מפורטת – כאן

Visit a city

אפליקציות טיולים

מסלולים ונקודות עניין מכל העולם

מדריך לעשרות ערים וערי בירה בעולם, מהודו ועד כוש: הצעות למסלולים לפי ימים, הצעות לאטרקציות ונקודות עניין, טיפים ומפות – והכל עובד off-line.

בלשונית my plans  ניתן לבנות מסלול יומי, לפי שעות, עם אומדני מרחקים בין נקודת עניין אחת לשנייה. מעולה, מעולה, מעולה  ותודה לרונית עופרת.

אפליקציות טיולים

visit a city

Trip Advisor

 אפליקציות טיולים

אפליקציה/אתר ידועה, מוכרת, אמינה ומקיפה. אין צורך להציג אותה יותר מדי – שמה הולך לפניה, רק רציתי לחדד מספר יתרונות:

קראו את הטיפים: בנוסף לדירוגים ולקריאת הסקירות (reviews), לכו לקרוא את הטיפים: כך תדעו מהי המנה המומלצת ביותר במסעדה (ולא המלצת המלצר, שהוא קודם כל משרתו של אדונו), או איזה מספר חדר בדיוק לבקש בקבלה, כי ידוע שיש חדרים טובים יותר ופחות באותו מלון. כך לדוגמה, בזכות טיפ כזה ידעתי לבקש את room no. 1 בצימרים של גרייס וביל באלסקה. הצימר הזה, שממוקם בקצה העולם, בקצה היער, הרחק ממקום יישוב מומלץ בזכות הנוף של רכס הדנאלי ובזכות המראות של אורות הצפון. מי שלא גר בחדר מס' 1 ייאלץ לצאת מחדרו, אל המרפסת המשותפת כדי ללכוד את האורות, ולבלות לא מעט זמן בקור המקפיא. לחדר מספר 1 לעומת זאת, יש מרפסת פרטית.

שימו לב למספר הסקירות: לא תמיד הדירוג קובע, כי אם הוא נקבע על פי שלושה סוקרים – זה לא נותן באמת מושג אמיתי. עדיף מסעדות/מלונות/אטרקציות שקיבלו 500 ויותר סקירות.

Yelp

אפליקציות טיולים

מצוינת בזכות עצמה וכגיבוי לטריפ אדוויזור

אפליקציה למציאת מסעדות, פופולארית מאוד בעולם  (לא כולל מסעדות ישראל). ניתן לבצע חיפוש לפי סוג הארוחה (ערב, בוקר, צהריים, ברנץ') או לפי סוג המאכל: גלידה, עוגות, שוקולד וכד'. האפליקציה מציגה את רשימה של המסעדות הפופולאריות ביותר בקטגוריה שנבחרה. גם כאן, כמו בהמלצה בטריפ אדוויזור, אל תסתכלו רק על מספר הכוכבים (5 כוכבים) אלא גם על מספר המבקרים. כלומר, אם 800 איש נתנו למסעדה ארבעה או  חמישה כוכבים, יש להניח שגם אתם תצאו מרוצים.

Packpoint

רק בגלל שנושא האריזה הוא הנעלם הגדול בכל טיול – גם כשמדובר בנסיעה בת יום לעיר אחרת בארץ – אני אוהבת להשתעשע עם Packpoint. מובן, שאף טכנולוגיה או אוטומציה לא יחליפו את התהליך הכה-מורכב ואישי של האריזה, אבל מצאתי שכנקודת מוצא זו אופציה שלא צריך לזלזל בה כל כך מהר.

התהליך: מספרים לאפלקיציה לאן הטיול ובאיזה תאריך ומספר ימים. במסך הבא היא שואלת מה מטרת הנסיעה ומה התוכניות שלך לפי קטגוריות (שחייה, הליכה, ארוחת ערב מפוארת וכו'). לאחר הזנת הנתונים הבסיסיים האלה מתקבלת רשימה מותאמת למספר הימים ולמזג האוויר בתקופת הטיול. ניתן כמובן, להוסיף, להחסיר או לחלוק על דעת האפליקציה אם הציעה לך 15 זוגות תחתונים ל-16 יום בניו יורק.

Hotel Tonight

אפליקציות טיולים

מחירי הדקה התשעים למלונות

לפעמים יש לי פנטזיה של פשוט להזמין כרטיס טיסה ולזרום. לא לבלות שעות בחיפוש אחר מלונות ואטרקציות ותחקיר מפרך. פשוט לנסוע לאן שהדרך לוקחת ועם רדת הערב להיכנס להוטל טונייט ולמצוא חדר שווה ממש, שבאופן רגיל עולה 400 דולר ללילה – ב-200 דולר. פעם עשיתי את זה, בצפון איטליה, אבל זה היה לפני עידן האפליקציות והטלפונים החכמים.

אז בין אם זה טיול זורם, או שסתם נתקעתם, תמיד טוב להציץ באפליקציה הזו שמציעה חדרים במחירי הדקה ה-90.

 

AroundMe

אפליקציות טיולים שוות

כל מה שצריך לדעת על מה מה שנמצא באזור

האפליקציה – כשמה כן היא – נותנת את כל המידע החיוני של הנמצא בסביבה הקרובה אליך בזמן הטיול. בנקים, בארים, בתי מלון, תחנות דלק, בית מרקחת, חניה, מסעדות ועוד ועוד. ככה אני הכי רגועה וכך ניצלתי מה פעמים.

Here we go

ניווט off-line ללא אינטרנט. מספק הוראות הגעה מנקודה אחת לשנייה, כולל תחבורה ציבורית, מחירים וזמני יציאה.

Google Translate

הפיצ'ר הזה בגוגל טרנסלייט, שמאפשר לצלם כתובת בסינית ולקבל את התרגום היא טכנולוגיה נשגבת מבינתי, אבל טוב שיש בעלי בינת-על שיצרו אותה. מעולה במיוחד לשפות כמו סינית, רוסית, יוונית, איסלנדית.

פלא!

מכירים אפליקציות חינמיות טובות נוספות? שתפו בתגובות ונסיעה טובה!

Facebook Comments


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

2 מחשבות על “אפליקציות טיולים